tirsdag 3. november 2009

Klimamysteriet

Klimamysteriet er et såkalt ARG, alternate reality game. I dette spillet skal man hjelpe Axel med og finne fire mennesker som på mystisk vis har forsvunnet. Den originale planen var at Axel skulle lage en internettside om global oppvarming. Han skulle hjelp fra fire personer til å gjennomføre dette. Plutselig har de fire som blir kalt "the four" forsvunnet, og internettsiden har blitt forandret.
Han trenger din hjelp for å finne ut hva som har skjedd med "the four" og hva man skal gjøre.

Personlig synes jeg klimamysteriet var et veldig kjedelig spill. Første gangen jeg åpnet siden i nettleseren min, skjønte jeg ikke stort. Først etter en stund fant jeg ut hva historien bak spillet var.

Men hvor var all spillingen? Når jeg fant "COP15 game" siden ble ikke intrykket av Klimamysteriet noe særlig bedre av den grunn. Hva var meningen med å gjøre alle disse spillene? Jeg lærte heller ikke noe særlig om klima eller lignende ut ifra den lille spillingen jeg fikk med de forskjellige spillene der inne heller. Dette kunne ha blitt gjort mye mer interresant ved og ha rangeringer på spillene, altså topplister med alle de beste spillerne. Da ville iveren etter å være mer inne på siden og spille mer blitt større, og man kunne hatt interne konkuranser med klassekamerater og lignende. Jeg fikk aldri helt med meg meningen med de spillene, og dermed gadd jeg heller ikke spille de så mye. Historien oppdateres jo uansett, så hvilken forskjell vil det utgjøre om jeg spiller disse spillene? Her kunne de utnyttet dette med at man for eksempel fikk vite mer av historien ettersom man spilte mer.

Joda, man får en ny oppgave hver uke som man må løse, men hva får "vinnerne" eller de som klarer dette? For meg blir det hele veldig uklart, og det står ikke nok informasjon på siden.
Det burde vært en slags introduksjon for nye brukere, der man fikk informasjon om alt mulig.
Når jeg logget inn måtte jeg lese meg til alt, og som sagt skjønte jeg ikke særlig mye av spillene eller noe.

Til tross for at det er veldig kronglete og "vanskelig" i starten skjønner man mer og mer etterhvert. Men spillet gav meg aldri den virkelige lysten til å være der inne og finne ut mer om "the four" og de andre folkene.

1 kommentar:

  1. En reflektert refleksjon. Jeg har sansen for at du er konkret her til forbedringer av spillet.

    SvarSlett